Skontaktuj się z obsługą klienta
W celu uzyskania pomocy w Auriezon, uzyskania opinii lub odpowiedzi na pytania dotyczące prywatności, wyślij e-mail.[email protected]W aplikacji Contact Us oferowane są osobne szkice opinii i raportów o błędach. Szkice te zawierają wersję aplikacji/build oraz wersję iOS lub iPadOS; możesz przeglądać, edytować lub usuwać tę informację przed wysłaniem.
W przypadku zgłoszenia błędu należy uwzględnić krótką opis oraz kroki prowadzące do problemu. Zrzuty ekranu są opcjonalne; usuń wrażliwą informację przed udostępnieniem. Auriezon nie automatycznie przykleja zapisanych wpisów ani zdjęć. Nie wysyłaj haseł ani danych karty płatniczej.
Używamy komunikacji wsparcia do odpowiadania na Twoje zapytania, a nie do celów reklamowych, marketingowych lub profilowania. W przypadku pytań lub żądań dotyczących informacji osobowych, które przesłałeś nam w wiadomościach wsparcia, w tym dotyczących dostępu, korekty lub usunięcia, w razie potrzeby, skontaktuj się pod tym samym adresem wsparcia. Zobacz nasząPolityka prywatnościdla danych aplikacji i opcjonalnych usług iCloud.
Korespondencja wsparcia i utrzymanie klienta
Wiadomości wsparcia są obsługiwane za pośrednictwem naszego skrzynki pocztowej Apple iCloud Mail. Codzienne rozmowy nie są już wymagane przy otwartym żądaniu; zostają usuwane z aktywnej skrzynki po sześciu miesiącach bez otrzymania ani wysłania wiadomości w trakcie rozmowy. Trwałe żądania, konkretne obowiązki prawne lub roszczenia prawne mogą usprawiedliwiać dłuższy czas przechowywania niezbędnych informacji. Wiadomości przeniesione do folderu kosza mogą pozostać tam przez do 30 dni w ramach procesu usuwania w iCloud Mail. Zasada ta dotyczy wiadomości e-mail wsparcia, a nie wpisów Auriezon ani prywatnych plików iCloud. ZobaczPolityka prywatnościdla szczegółów i praw danych.
Syncowanie danych lokalnych i ustawień iCloud
Dane ustawień sklepów Auriezon, timerów, wydarzeń, przypomnień, Pamiętań, harmonogramu i skupienia koncentracji są głównie przechowywane na Twoim urządzeniu. Jeśli włączysz synchronizację iCloud, obsługiwane ustawienia i dane korzystają z przechowywania kluczy i wartości iCloud Apple między urządzeniami zalogowanymi na tym samym koncie Apple. Nie każda tymczasowa sesja ani ustawienie specyficzne dla urządzenia jest koniecznie synchronizowane.
Synchronizuj zdjęcia i tła
Funkcja Premium Sync Photos & Backgrounds jest oddzielna od synchronizacji ustawień. Jest wyłączona domyślnie: włącz synchronizację iCloud, a następnie wyraźnie włącz synchronizację mediów na każdym uczestniczącym urządzeniu i potwierdź wybór przesyłania. Synchronizuje zdjęcia już dodane do Memories oraz spersonalizowane tła zdjęć lub filmów za pośrednictwem Twojej prywatnej bazy danych CloudKit, a nie całą bibliotekę zdjęć.
Używaj tego samego konta Apple na obu urządzeniach, sprawdź dostępne przechowywanie iCloud i korzystaj z Wi-Fi, chyba że zezwoliłeś na korzystanie z danych mobilnych. Zachowuj lokalne kopie lub oddzielne kopie zapasowe ważnych plików. Przeładowania mogą czekać na dostęp do sieci lub usługi Apple; synchronizacja nie jest niezależnym kopią zapasową. Wyłączenie synchronizacji mediów zachowuje lokalne pliki i nie automatycznie usuwa istniejących kopii w chmurze. Sprawdź konto przed włączeniem synchronizacji po zmianie kont Apple.
Przypomnienia, widgety i aktywności na żywo
Sprawdź uprawnienia do powiadomień oraz ustawienia Focus systemu, jeśli alert nie pojawia się zgodnie z oczekiwaniami. Własności widgetów Countdown, Memory, Reminder i World Clock są dostępne w galerii widgetów systemu na obsługiwanych urządzeniach. Kontrole w Live Activities i Control Centre zależą od wsparcia urządzenia i systemu operacyjnego oraz odpowiednich ustawień aplikacji. Niektóre funkcje wymagają płatności Premium. Odświeżanie widgetów i dostarczanie powiadomień są zarządzane przez iOS lub iPadOS i mogą być opóźnione.
Ustawienia biurka nocnego i wyświetlacza
Nocna tablica oferuje własne sterowanie wyglądem i wyświetlaniem. Możesz wyjść za pomocą skonfigurowanego gestu lub jego kontroli Zamknij. Nocna tablica i Keep Screen Awake mogą utrzymywać wyświetlanie włączone; zamknij nocną tablicę lub wyłącz odpowiednie ustawienia, gdy już jej nie potrzebujesz.
Zakupy, okres próbny i przywrócenie
Gdzie dostępne, subskrypcje miesięczne i roczne oraz jednorazowe zakupy na całe życie otwierają dostęp do Premium. Wykorzystywalna roczna oferta może obejmować siedem darmowych dni, następnie roczną cenę podaną przez Apple, chyba że zostanie anulowana. Formularz zakupu pokazuje aktualne ceny i warunki. Użyj funkcji „Restawuj zakupy” z tym samym kontem Apple dla wykorzystywalnej aktywnej subskrypcji lub zakupu na całe życie. Sprawdź konto i paragon, aby zobaczyć, czy nic nie należy restawować.
Zwroty pieniędzy i subskrypcje
Apple obsługuje rozliczenia i prośby o zwrot pieniędzy w App Store. Zarządzaj lub anuluj subskrypcje w Ustawienia > Twoje imię > Subskrypcje. Jeśli nie chcesz kontynuować okresu próbnego, anuluj go co najmniej 24 godziny przed jego zakończeniem. Usuwanie Auriezon nie anuluje subskrypcji. ZobaczZakupy i zwroty pieniędzydla szczegółów i oficjalnych linków Apple.
Eksportowanie lub usuwanie danych
Kiedy wybierasz Eksport lub Udostępnij, wybrane informacje są wysyłane do wybranego celu za pośrednictwem arkusza udostępniania w systemie. Nie automatycznie otrzymujemy eksportowane pliki. Usuwanie Auriezon usuwa dane lokalne aplikacji, jak obsługiwane przez iOS, ale niekoniecznie usuwa dane iCloud, kopie urządzenia, eksportowane pliki ani rekordy zakupów Apple. Zarządzaj nimi osobno.
Powiązana informacja
Polityka prywatności · Warunki użytkowania · Zakupy i zwroty pieniędzy
Kopie zapasowe chronione hasłem
W wersjach aplikacji wyświetlających pola hasła w sekcji Eksport danych nowe kopie zapasowe .bnk są szyfrowane za pomocą AES-256-GCM przy użyciu klucza wyodrębnionego z Twojego hasła za pomocą PBKDF2-HMAC-SHA256 (600 000 iteracji), świeżego soli oraz świeżego nonce. Kopie zapasowe mogą zawierać wybrane ustawienia, zapisane wpisy i zdjęcia z pamięci; niestandardowe tła zdjęciowe i filmowe nie są uwzględnione. Podczas importu wymagane jest hasło eksportowe przed wyświetleniem chronionych treści i pozwala wybrać, co przywrócić. Nieudane uwierzytelnianie zatrzymuje import przed zmianą zapisanych danych. Nie otrzymujemy ani nie przechowujemy Twojego hasła zapasowego i nie możemy go zresetować ani odzyskać kopii zapasowej bez niego. Używaj długiego, unikalnego hasła i zachowuj je oddzielnie w bezpiecznym miejscu. Starsze wersje aplikacji mogą tworzyć nieszyfrowane kopie zapasowe, a nowsze wersje nadal mogą importować te pliki. Sam format binarny lub rozszerzenie .bnk nie jest szyfrowaniem. Typ pliku, przybliżona rozmiar oraz informacje o formacie szyfrowania mogą pozostać widoczne. Kopiie już eksportowane lub udostępnione nie są automatycznie usuwane po usunięciu danych w Auriezon. Zapisuj lub udostępniaj pliki zapasowe tylko do miejsc, do których ufasz. Ochrona hasła dla eksportowanej kopii zapasowej jest oddzielna od ochrony zapewnianej przez iOS lub Apple iCloud.
Wybierasz miejsce i odbiorców oraz zarządzasz zapisanymi lub udostępnionymi kopiami. Usługi zewnętrzne mają własne warunki. Nie otrzymujemy automatycznie eksportów. Nie wyłącza to naszych ustawowych obowiązków bezpieczeństwa ani twoich bezwzględnie obowiązujących praw konsumenta.